Mereu alături, mereu la îndemînă!

Alegerea corectă a săpunului pentru copii

Importanța igienei personale, de regulă, o aflăm de la o vârstă fragedă, sub influența părinților și a literaturii. Menținerea  corpului în curățenie reprezintă una dintre cele mai importante condiții pentru păstrarea  sănătății.
În același timp,  îngrijirea  pielii adulților diferă considerabil de îngrijirea pielii  copiilor.
Principalele particularități  ale pielii copiilor:
* Subțire și vulnerabilă . Pentru traumare sunt  suficiente  efecte mecanice și chimice  minore. Grosimea epidermei la copiii mici este de 2-3 ori mai subțire decât la adulți.
* Funcția glandelor sebacee și sudoripare este în proces de  formare. Sebumul și sudoarea copilului la suprafața pielii creează un mediu neutru.
* Pielea nou-nascutilor este implicată activ în procesul de respirație. Respirația prin piele  la nou-născuți este de 8 ori mai intensă decât la adulți. Contaminarea pielii o exclude din  procesul de respirație, cea ce  afectează  starea generală de sănătate.
* Pielea copiilor este slab protejată de razele ultraviolete, deoarece  celulele pielii nu sunt capabile încă  de a produce pigmentul melanina .
Prin urmare, numai îngrijirea adecvată a pielii copilului o ajută  să-și îndeplinească funcția corect și util.
Tipuri de săpun pentru copii
Astăzi, există o mulțime de diferite tipuri de săpun pentru copii: solide și lichide, cu hidratare si anti-bacteriene, parfumate și fără parfum.
Săpunul solid are un nivel de pH de la 10 la 7. La interlegătură cu apa se formează o  soluție alcalină , ce contribuie la  deteriorarea stratului protector al pielii copilului. În scopul de a-l restabili, umiditatea este extrasă din straturile profunde ale pielii, cauzând  efectul  uscarii pielii . Săpunul solid tradițional nu este recomandat pentru  spălarea  copiilor  sub un an mai des de o dată pe săptămână. Este mai binevenit spre   folosire  exclusiv pentru spălarea mâinilor după o plimbare și înainte de masă.
Săpunul- Cream - acesta este un  săpun , cu adaosuri  de  emolienți- uleiuri vegetale, glicerină, lanolină , cremă . Procentul de emolienți este semnificativ mai mare decît în alte tipuri de săpun pentru copii.
Săpunul  lichid are o actiune mai   blândă asupra  pielii, deoarece concentrația lui este mai mică,echilibrul acido-alcalin  este apropiat de cel al pielii, acesta se  spală cu apă. De obicei, sapunul lichid este dotat cu un dozator, care protejează produsul de contactul cu mediul extern și murdărie. Într-un mediu lichid  componentele utile sunt dizolvate mai ușor (uleiuri , extracte vegetale).
Noi Vă oferim cea mai bună soluție pentru dumneavoastră- săpun și șampon lichid pentru copii italian SAPONELLO cu miros de căpșună sau banană.
Principalele componente ale  sapunurilor bactericide sunt triclosanul și triclorcarbonatul. Aceste substanțe  îndepărtează de pe suprafața  pielii toți microbii și microorganismele. Nu uitați că odată cu  microbii patogeni sunt distruși, de asemenea, și cei utili  . Deacea se folosește sapunul antibacterian doar ocazional: la aparitia de rani si escoriații, tăieturi si alte leziuni, precum și după  contactul cu animalele.
Săpunul se mai deosebește și după   componența sa  care-i determină proprietățile . Cunoscând efectul fiecărui component,  puteți alege săpunul necesar pentru copilul D-stră.
Ca emolienți sunt : uleiul vegetal, glicerina, lanolina, spermanțetul, acidul boric.
Componente hidratante sunt: petrolatumul, extractul de mușețel.
Tonifiante și  hrănitoare sunt mierea și ceara de albini.
Efect anti-inflamator au: extractele de  sunătoare, eucalipt, galbenele, salvia, coaja de stejar, cimbrul.
Calmante  si  vindecătoare de leziuni sunt : extractul de brad ș.a.
Pentru ca procedurile de igienizare să fie  nu numai benefice, ci și plăcute, mulți producători produc săpun pentru copii în formă de figuri de animale, păsări, personaje de poveste sau sapun lichid ambalat în sticle în asemenea formă. Copilașii cu plăcere se spală cu asemenea săpun fără a se lăsa prea mult rugați.
La ce atenționăm în procesul de alegere a unui săpun pentru copil-
Alegeți  produse ale  companiilor cosmetice cu o reputație bună. Săpunul, împreună cu alte mijloace igienice și produse cosmetice pentru copii, trebuie să fie supuse testărilor  clinice și să fie recomandate de Ministerul Sănătății. Elaborarea  unui săpun pentru copii  cu echilibru optim poate fi pe buzunarul DOAR a  companiilor mari, cu Begete de dezvoltare considerabile.
Săpunul pentru copii trebuie să fie antialergic.  Înainte de prima utilizare produsul trebuie testat pe o porțiune mică a pielii  pentru o reacție alergică. Această  mică porțiune a pielii este studiată timp de cîteva zile în vederea apariției iritațiilor și roșeței.Dacă nu apare nici o roșeață, erupții cutanate și descuamarea, săpunul poate fi folosit.Nu cumparați mai multe piese (sticle) de sapun simultan.
Cerințele de bază față de  un săpun pentru copii - prezența  unui pH neutru !!!!
Fiți atenți la componență.Săpunul pentru copii nu ar trebui să posede aditivi sintetici, parfumuri active și coloranți sau  aromatizanți.
Săpun complet natural nu există, indiferent de revendicările producătorului. În caz contrar, săpunul nu ar avea termen  de valabilitate.Componentele săpunului pe ambalaj sunt enumerate în descreștere-cu cît denumirea componentului este plasată mai aproape de începutul enumerării,cu atît mai mare este cantitatea prezentă  în structură. Cu cît mai multe ingrediente  naturale posedă săpunul, cu atît  este mai bine pentru pielea copilului.
Alegînd  săpunul pentru copilul D-stră, consultați un medic, deoarece, săpunul  poate provoca o mulțime de reacții adverse a  pielii delicate a copilului.

Accesarea cabinetului personal:

E-Mail:
Parola:
Restabilirea parolei

Restabilirea parolei:

E-Mail:
Cod de testare:
Accesarea cabinetului personal